Nieuws

Verplichtingen voor laadpunten bij parkings

17 Maart 2021

Vraagt u vanaf 11 maart 2021 een omgevingsvergunning aan voor nieuwbouw of voor een ingrijpende renovatie? Dan gelden nieuwe verplichtingen voor de installatie van oplaadpunten voor elektrische voertuigen op de parkeerterreinen. De eigenaar van het gebouw of de vergunningshouder is verantwoordelijk om hieraan te voldoen.

Lees meer

Brochure: een woning kopen

16 Maart 2021

De aankoop van een woning is voor veel mensen een avontuur op zich. Maar ook onbekend terrein… Welke stappen moet je als koper volgen bij een aankoop? Hoe zit het met de hypothecaire lening? Met welke kosten moet je werkelijk rekening houden? Niet gemakkelijk.

Lees meer

Sectorprotocol voor plaatsbezoeken in de vastgoedsector

12 Februari 2021

Dit protocol bevat de regels waarbinnen een plaatsbezoek aan een pand kan plaatsvinden, gebaseerd op de toepasselijke wetgeving, de generieke gids om de verspreiding van Covid-19 op het werk tegen te gaan (beschikbaar op de website van de FOD Waso) en de sectorgids voor de vastgoedsector die raadpleegbaar is op de website van de FOD Economie.

Lees meer

Verplicht conformiteitsattest voor huurwoningen in Halle

10 November 2020

Wie op zoek gaat naar een huurwoning, moet er zeker van kunnen zijn dat het om een veilige en kwaliteitsvolle thuis gaat. De stad Halle voert daarom een verplicht conformiteitsattest in. Zo’n attest biedt belangrijke garanties. Niet alleen aan de huurder, maar ook aan de verhuurder.

Lees meer

Deze 7 keuken investeringen zijn écht de moeite waard

08 September 2020

De keuken is het hart van je huis. Hier kook je lekkere maaltijden voor jezelf of je gezin en kom je samen om dit te eten. Dan is het fijn wanneer de keuken een optimale ruimte is om te gebruiken. Het is soms eng grote investeringen te doen omdat je twijfelt of het wel nodig is. Maar geloof ons: de volgende keuken investeringen zijn je geld meer da

Lees meer

6 gouden tips voor het verbouwen van je badkamer (volgens een expert)

08 September 2020

Is jouw badkamer toe aan een opknapbeurt? Bij het verbouwen van de badkamer komt veel kijken en daarom is een beetje houvast wel prettig. Speciaal voor jou heb ik 6 tips op een rijtje gezet. Lees je mee?

Lees meer

Een woning kopen: Waarom moet ik een waarborg of voorschot betalen?

08 September 2020

Bij de aankoop van een woning is het gebruikelijk om een waarborg of voorschot te betalen. Waarom is dit aan te raden?

Lees meer

Wil jij ook verkopen/verhuren? Contacteer ons