6 gouden tips voor het verbouwen van je badkamer (volgens een expert) naar nieuws overzicht

08 September 2020

Tip 1 : first thing first, het moodboard
Of het nou om een nieuwe keuken, slaapkamer of de badkamer gaat.Start altijd met het maken van een moodboard. Bedenk wat je wensen zijn. Welke stijl spreekt je aan?

Maak een kleurenpallet. Met het gemaakte moodboard kun je veel gemakkelijker op badkamerjacht. Je overziet het geheel en weet op voorhand wat het resultaat gaat zijn.

 Tip 2: bedenk of je wel of géén nieuwe indeling wilt.
Het is goedkoper om de indeling van de badkamer hetzelfde te houden. Je hoeft dan namelijk geen leidingwerk te gaan verleggen. Wil je het toch anders? Zoek dan op voorhand uit of dat dit überhaupt mogelijk is. Misschien kom je wel helemaal niet uit met al het leidingwerk. Het is fijn om niet onverwacht voor verrassingen te komen staan.

Tip 3: struin baderie-zaken af en kijk rond bij andere.
De basis is klaar. Je weet wat je wilt door middel van het gemaakte moodboard en daarnaast heb je alle voor en nadelen over de indeling tegen elkaar afgewogen. Klaar om aan de slag te gaan met het sanitair. Misschien wel het lastigste van dit alles.

Ervaring bij het kiezen van het sanitair is belangrijk. Kijk eens rond bij anderen.Erger je je aan een opstapje bij de douche? Of ontspan je graag in bad? Een vlakke douchevloer is milieuvriendelijker dan een bad. Toch daarvoor gaan? Houd je van minimalistisch met een luxe uitstraling? Of vind je randjes en kantjes juist geweldig mooi?

Neem altijd je moodboard mee wanneer je op pad gaat.

Wist je dat er vaak al 30 verschillende in één Baderie zaak te vinden zijn? Van ultra moderne wc tot een simpele toilet pot. Een toilet zonder spoelrand met een geïntegreerde toiletblokhouder. Keuzes genoeg. Houd hierbij je wensen samen met het budget goed in de gaten en laat je adviseren.

Tip 4: grote tegels, kleine tegels…

….met reliëf, zonder reliëf, glanzend, mat, print, mozaïek… En nu? Nog niet gesproken over het afwerken met stucwerk in plaats van een tegel… Welke tegel in jouw badkamer past is vooral een kwestie van smaak. Vergeet niet te kijken vanuit een praktisch oogpunt.

Wil je voor een onderhoudsvrije tegel gaan? Kies dan niet voor een mozaïek met heel veel voegwerk. Je laat de badkamer groter lijken door te kiezen voor een lichte kleur en grote tegels. Kies sowieso verstandig door een anti-slip tegel op de vloer te leggen. Een bestaande vloer kun je met een transparante coating ook minder glad maken!

Tip 5: Op badkamer meubel jacht
Welke spullen bewaar je in de badkamer? Hou eerst een grote schoonmaak en geef weg wat je niet gebruikt.

Welke items zijn essentieel en hoeveel opbergruimte heb je daar voor nodig?
Lades zijn overzichtelijker dan kastjes. Hierin kun je mandjes zetten waarin je alles gesorteerd uit stalt.
Ga voor een kleur en materiaal dat matcht bij de tegels.
Kies voor een bestaand meubel of ga voor maatwerk. Zelf hebben wij bijvoorbeeld de wasmanden in het meubel geïntegreerd waardoor vieze was nooit meer zichtbaar is.


Tip 6: vergeet de verlichting niet
Last but not least, denk goed na over de verlichting. Ontspannen in bad of onder de douche met een muziekje is nog zoveel fijner met gedimd licht. Zie je het voor je? Genieten! Maar je wilt ook goed in de spiegel kunnen kijken.

Kies voor functioneel licht én voor sfeerverlichting. En koop alleen lampen die speciaal voor de badkamer gemaakt zijn in verband met het vocht in deze ruimte.

Bron: https://roomed.nl/6-gouden-tips-voor-het-verbouwen-van-je-badkamer-volgens-een-expert/ 

Delen op

Wil jij ook verkopen/verhuren? Contacteer ons