Nieuws

Vlaams klimaatplan

16 November 2021

Energiezuinig renoveren en verbod op gasaansluitingen in nieuwbouw

Lees meer

Hervorming registratierechten: datum authentieke akte doorslaggevend bij inwerkingtreding

23 Oktober 2021

Die registratierechten, hoe zit dat nu eigenlijk? We leggen het je graag uit!

Lees meer

Hoe klimaatbestendig is jouw woning of perceel? Ontdek het op groenblauwpeil.be

29 September 2021

Voortaan kan je via de website groenblauwpeil.be nagaan hoe klimaatbestending je woning of perceel is. Deze online tool wijst niet alleen een score toe, maar geeft ook concrete tips om die score eventueel te verbeteren.

Lees meer

Wanneer geniet je van het verlaagde btw-tarief van 6% voor afbraak en heropbouw?

09 September 2021

Wie een gebouw afbreekt om een nieuwe woning te bouwen, heeft recht op 6% btw in de plaats van de gebruikelijke 21%. Niet alleen in de 32 centrumsteden, maar in heel België. De relancemaatregel voor gans het land loopt twee jaar.

Lees meer

Verplichtingen voor laadpunten bij parkings

17 Maart 2021

Vraagt u vanaf 11 maart 2021 een omgevingsvergunning aan voor nieuwbouw of voor een ingrijpende renovatie? Dan gelden nieuwe verplichtingen voor de installatie van oplaadpunten voor elektrische voertuigen op de parkeerterreinen. De eigenaar van het gebouw of de vergunningshouder is verantwoordelijk om hieraan te voldoen.

Lees meer

Brochure: een woning kopen

16 Maart 2021

De aankoop van een woning is voor veel mensen een avontuur op zich. Maar ook onbekend terrein… Welke stappen moet je als koper volgen bij een aankoop? Hoe zit het met de hypothecaire lening? Met welke kosten moet je werkelijk rekening houden? Niet gemakkelijk.

Lees meer

Sectorprotocol voor plaatsbezoeken in de vastgoedsector

12 Februari 2021

Dit protocol bevat de regels waarbinnen een plaatsbezoek aan een pand kan plaatsvinden, gebaseerd op de toepasselijke wetgeving, de generieke gids om de verspreiding van Covid-19 op het werk tegen te gaan (beschikbaar op de website van de FOD Waso) en de sectorgids voor de vastgoedsector die raadpleegbaar is op de website van de FOD Economie.

Lees meer

Verplicht conformiteitsattest voor huurwoningen in Halle

10 November 2020

Wie op zoek gaat naar een huurwoning, moet er zeker van kunnen zijn dat het om een veilige en kwaliteitsvolle thuis gaat. De stad Halle voert daarom een verplicht conformiteitsattest in. Zo’n attest biedt belangrijke garanties. Niet alleen aan de huurder, maar ook aan de verhuurder.

Lees meer

Deze 7 keuken investeringen zijn écht de moeite waard

08 September 2020

De keuken is het hart van je huis. Hier kook je lekkere maaltijden voor jezelf of je gezin en kom je samen om dit te eten. Dan is het fijn wanneer de keuken een optimale ruimte is om te gebruiken. Het is soms eng grote investeringen te doen omdat je twijfelt of het wel nodig is. Maar geloof ons: de volgende keuken investeringen zijn je geld meer da

Lees meer

Jouw woning ook verkopen/verhuren? Contacteer ons