We lenen steeds vaker voor een tweede verblijf naar nieuws overzicht

23 Juli 2019

Steeds meer Belgen schaffen zich een tweede woning aan, blijkt uit cijfers van BNP Paribas Fortis. Vorig jaar is het aantal leningen bestemd voor de aankoop van een tweede verblijf bij de marktleider met 14 procent gestegen. Een jaar eerder nam het aantal met 6 procent toe.

‘We zien al sinds enkele jaren een stijging’, zegt Sébastien Degand, verantwoordelijke woonkredieten bij BNP Paribas Fortis. ‘De rente blijft maar dalen. Wie het rendement op de spaarrekening te laag vindt en fondsen als te risicovol inschat, kiest vaak voor vastgoed.’

Bij BNP Paribas Fortis is een woonlening op de vier bestemd voor een tweede verblijf. De bank geeft geen absolute cijfers vrij over het aantal leningen.

In de cijfers zitten zowel buitenverblijven als panden die aangekocht worden om te verhuren. Zes op de tien ontleners kopen een tweede woning om te verhuren. ‘Dat is lager dan vorige jaren’, stelt Degand vast. De Kust en de Ardennen zijn populair, maar het aantal tweede woningen ligt er niet merkelijk hoger dan bij de eerste woningen.

Lees meer op De Standaard

Delen op

Jouw woning ook verkopen/verhuren? Contacteer ons